SIMPEL & PUUR | DIY | Eigen gemaakte punaises

Voor de kastenwand in onze schuur kwam ik op het idee om één schuifdeur te beplakken met kurk. Ik ben gek op natuurlijke materialen en tinten. De kleur van kurk vind ik erg mooi en is met veel kleuren te combineren. De kastenwand bestaat uit vier deuren, waarvan ik er één met kurk heb beplakt, één heb geschilderd in de kleur Army Green uit de VT wonen collectie. De twee overige deuren heb ik niet bewerkt.

Op de met kurk beplakte kastenwand wil ik leuke afbeeldingen, foto’s, teksten, kaarten en DIY ideeën voor de workshops hangen. Dit kan natuurlijk met Masking Tape, maar zeker zo leuk is het om punaises te gebruiken die je makkelijk in het kurk drukt. Omdat ik graag werk met natuurlijke kleuren en materialen heb ik ervoor gekozen om ook natuurlijke materialen te gebruiken voor de punaises, namelijk boomschijfjes. De boomschijfjes plak je heel gemakkelijk op een punaise met een platte kant.

Benodigdheden:
– Punaises
– Takken (leuk in verschillende diktes)
– Zaag
– Lineaal
– Stift / potlood
– Lijm (Ik heb zelf een lijmpistool gebruikt)
– EZtransfer / sjablonen en verf

Aan de slag!
Teken de boomschijfjes af op de takken en begin vervolgens met zagen. Zaag het aantal schijfjes waarvan je een punaise wil maken.

Voordat je het boomschijfje op de punaise gaat plakken is het makkelijker deze van te voren op te leuken. Zelf heb ik ervoor gekozen om de EZtransfer te gebruiken. Als je de EZtransfer gebruikt kun je leuke afbeeldingen op internet zoeken en uitprinten. Mocht je liever voor de verf gaan dan kun je ervoor kiezen zelf te schilderen of sjablonen te gebruiken. Op deze manier kun je de punaises opleuken zoals jij dit wil.

Als alle boomschijfjes klaar zijn kun je deze op de punaise bevestigen. Ik heb hiervoor een lijmpistool gebruikt. Dit vind ik zelf altijd fijn werken en ik ben er zeker van dat het boomschijfje op de punaise vast blijft zitten.

Zie hieronder het resultaat van de punaises. Leuk zijn ze geworden he! Ben er erg blij mee!!!

Wil jij ook graag aan de slag met de EZtransfer? Kijk dan op http://simpelenpuur.nl/product/eztransfer-transfermarker/