SIMPEL & PUUR | DIY | Kastje pimpen met jute

http://simpelenpuur.blogspot.nl/2016/01/www.simpelenpuur.nl.html Oude meubels opknappen blijft een leuke hobby. In de loop der jaren heb ik een aantal leuke meubels bij elkaar weten te scoren die nog bij mij op zolder staan. Ik hoop de komende periode wat meer tijd te hebben om deze meubels op te knappen, zodat ik deze in verschillende blogs aan jullie kan laten zien. Het is heerlijk om daar mee bezig te zijn. Ik hoor het steeds vaker tijdens de workshops. Mensen worden rustig van creatief bezig zijn en kunnen zich heerlijk ontspannen. Het klinkt misschien wat cliché, maar ik merk dat bij mezelf ook echt! Even je verstand op nul en lekker met de kwast en wat verf aan de slag. Het kan nooit mis gaan! Vind je het resultaat niet mooi, dan begin je toch weer gewoon opnieuw!

Voor het opknappen van mijn meubels gebruik ik de verf van Deco & Lifestyle. Een fijne verf op waterbasis met een krijtachtig uiterlijk op geschilderde voorwerpen. En hoe heerlijk is het dat je het voorwerp dat je gaat schilderen niet hoeft te schuren! Ik heb daar altijd zo’n hekel aan gehad, maar nu ik deze verf heb ontdekt, kun je direct aan de slag. Natuurlijk wel eerst even het voorwerp ontvetten met wat water en bijvoorbeeld ammoniak, zodat het kastje stof- en vetvrij is.

Eén van de meubels die ik op zolder heb staan is een kastje dat ik geërfd heb. Het is het kastje dat hoort bij de grote kast die in onze woonkamer staat. Precies hetzelfde, maar dan in het klein. Iedereen (denk ik) heeft wel een meubelstuk in huis staan met een bepaalde herinnering of emotionele waarde. Hoe leuk is het dan, dat je dit kastje kan opknappen en weer een nieuw leven in kan blazen?! Het kastje met die bepaalde herinnering kan weer gewoon in huis neergezet worden, doordat je het opgeknapt hebt en het helemaal bij jou interieur past! Ga shoppen op je eigen zolder, bij je ouders of oma en opa en maak het oude weer helemaal hip!

Het kastje waar ik mee aan de slag ben gegaan heb ik geschilderd in de kleur Cotton White van Deco & Lifestyle. Deze is te koop in de shop van Simpel & Puur, zoals nog vele andere kleuren. Ik hou ervan om een bepaalde twist aan meubels te geven. Dit heb ik bij het kastje met de deurtjes gedaan. De houten plaatjes heb ik uit de deurtjes gehaald. I.p.v. het hout heb ik er jute achter gezet voor een speels effect. Net even iets anders! Jute is er niet alleen in de kleur die iedereen kent, maar ook in de kleur wit. Past perfect bij het kastje vind je niet? Het jute heb ik pas aan de deurtjes bevestigd toen ik het kastje helemaal geschilderd had.

Een tafel, kast of stoel wordt vaak gebruikt. Deze meubels werk ik daarom ook altijd af met twee vernislagen. Ook de vernis hoort bij de Deco & Lifestyle collectie. Hoe handig is dat?!

Het resultaat? Een oud kastje weer helemaal als nieuw! Past perfect bij de stijl van onze schuur. Ik denk dat ik het kastje daar ga neerzetten. Weet jij al waar je mee aan de slag gaat? Ik ben benieuwd! Voor vragen of advies mag je mij altijd mailen: info@simpelenpuur.nl Wie weet heb jij binnenkort ook wel z’n vondst van zolder in je huiskamer staan. Niets meer op zolder te vinden? Dan ga je toch even langs de kringloopwinkel. Ik weet zeker dat je daar iets leuks kunt scoren om op te knappen

Voor

Na