Wolkjes van kurk

Moeilijkheidsgraad: 0
Duur: 1 uur (incl. bevestigen aan muur) 

Het heeft even geduurd, maar na en tijdje wikken en wegen toch besloten om weer te beginnen met bloggen. Waarom? Omdat ik het onwijs leuk vind om simpele DIY projecten met jullie te delen. Ik krijg vaak de vraag: hoe heb je dat gemaakt in de kamer van je zoontje? Of, wat een super gaaf bureau heb je in de woonkamer staan, waar heb je die gekocht? De meeste dingen in ons huis zijn door ons zelf gemaakt. Vaak aangevuld met artikelen uit onze eigen winkel, de Karwei (want daar ben ik vaste klant) en kringloopvondsten. De simpele DIY projecten in huis voer ik dan ook zelf uit. Gelukkig heb ik voor de moeilijkere projecten een onwijs handige man. Om te laten zien dat klussen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, laat ik iedere maand een simpel DIY project aan jullie zien.

Op de kamer van mijn zoontje miste ik nog iets. Boven zijn bedje is een klein raam met schuine kanten van de dakkapel. Moeilijk om iets leuks aan op te hangen en nu nog een vrij kaal plekje in zijn kamertje. Ik bedacht daarom iets te maken wat makkelijk te bevestigen is en wat niet te zwaar weegt: wolkjes van kurk. Kurk is een materiaal waar ik graag mee werk, makkelijk te bevestigen en weegt bijna niets! Ook vind ik de kleur van kurk erg mooi. Dit komt denk ik door de neutrale kleur, hierdoor is kurk vrijwel overal mee te combineren is.

Een makkelijke vorm om uit kurk te knippen is een wolkje. Vrij standaard, maar helemaal passend bij het kamertje en niet te vergeten lekker simpel. 

STAPPENPLAN: 

Onderaan deze pagina kun je de verschillende stappen zien op foto. 

Stap 1: Print de wolkjes in de juiste formaten uit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de wolkjes zelf te tekenen. Ik heb ervoor gekozen om de wolkjes uit te printen en een afbeelding op internet op te zoeken. Zo kun je de wolkjes makkelijk in verschillende maten uitwerken. 

Stap 2: Knip de verschillende maten wolkjes uit en trek de wolkjes op het kurk vel af met potlood. 

Stap 3: Knip vervolgens de wolkjes uit die je zojuist op het kurk vel hebt uitgewerkt met potlood. Knip voorzichtig, want kurk kan makkelijk scheuren. 

Stap 4: Om de wolkjes aan de muur te bevestigen heb ik gekozen voor dubbelzijdig plakband. Bevestig het dubbelzijdig plakband aan de achterkant van het wolkje en plak het wolkje vervolgens op de juiste plek op de muur. 

Stap 5: Kies zelf hoeveel wolkjes je aan de muur wilt bevestigen. Ik koos voor drie wolkjes, omdat ik dit genoeg vind boven het bedje. Op deze manier kun je zelfs een hele muur beplakken. (zie onderaan deze pagina de foto’s van het eind resultaat) 

Stap 6: Om de wolkjes helemaal af te maken heb ik leuke punaises gevonden: Pushpin Clips. Omdat ik zwart beter bij het kamertje van mijn zoontje vond passen heb ik de Pushpin Clips zwart gespoten. Dit maakt het helemaal af.

 

Hoe simpel kan het zijn!  

MATERIALEN: