LEUK NIEUWS! 

Even geen nieuwe DIY blog, maar een blog over een leuk nieuwtje over Simpel & Puur. Volgende week volgt er zeker weer een nieuwe DIY Blog op onze site. Dat is beloofd, maar dit leuke nieuwtje wil ik graag met jullie delen. 

Zoals vele van jullie al weten werkte ik voor Simpel & Puur in de geestelijke gezondheidszorg. Een erg leuke baan, maar helaas niet te combineren met Simpel & Puur. Waar Simpel & puur klein begon is het toch wel sneller gegroeid dan ik had durven dromen. Vanuit onze schuur aan huis zijn wij verhuisd naar het pand aan de Raadhuisstraat te Hoogerheide. Een winkelpand waar eerst alleen onze winkel zat en waar wij sinds begin dit jaar een combinatie hebben gemaakt met ons atelier. Dat was al een droom: een creatief atelier en winkel in één. Top! Dit voelde thuis ook extra fijn. Meer privacy, want dat werd door de vele workshops aan huis vele male minder. Een goede stap is het dus geweest om het creatief atelier samen te brengen met de winkel.

Werken in de zorg
Ondanks dat dit een juiste stap is geweest zat het mezelf nog niet helemaal lekker. Ik ben erg trost en blij wat ik met Simpel & Puur bereikt heb. Niet altijd alles gaat volgens plan en vooral het iedereen 100% tevreden willen houden vind ik dan ook erg lastig. We zijn met personeel gaan werken en dat zorgt ervoor dat je dingen uit handen moet geven. Het gaat dan allemaal niet 100% meer op mijn manier. Dat was een partij moeilijk! Maar gelukkig daar de rust nu in weten te vinden. Ik ben geen kei harde onderneemster. Wil graag met mensen werken en de leukste workshops geven om de creativiteit zo ook op anderen over te brengen. Dat blijft hetgeen ik het aller leukste vind om met Simpel & Puur te doen, maar daarnaast blijf ik het erg moeilijk vinden om soms ook mensen teleur te stellen. Niet altijd voldoet een workshop aan iemands verwachtingen of wordt een product terug gebracht, omdat er iets niet juist aan blijkt te zijn. Jammer, maar doorgaan zou je zeggen. Nee, dat werkt zo bij mij niet. Doordat ik dit (helaas) een paar keer heb meegemaakt merkte ik bij mezelf dat ik het werken in de zorg begon te missen. Gek he! Dit had ik denk ik weg gestopt, omdat het met Simpel & Puur zo leuk ging. Het gevoel van gemist kwam steeds meer naar boven, maar daarnaast bleef de trots van wat ik met Simpel & Puur had bereikt ook aan mijn knagen. HELP!!! Het ene gevoel zorgde weer voor het andere gevoel en ik wist het eerlijk gezegd even niet meer…..Ik denk ook iets met hormonen ( Jop was net geboren ) 

Totdat…..

Ik werd benaderd door SDW met de vraag hoe ik het zou vinden om een ‘cliënt’ (vind dit altijd zo zwaar klinken) te begeleiden in mijn eigen winkel / atelier. Dit is het, hoe leuk is dat! Een combinatie van zorg en mijn eigen winkel/atelier. Dit heeft zo moeten zijn. Alles viel op z’n plek. Wat een heerlijk gevoel was dat. 100.000 ideeën kwamen bij mij naar boven ( dat is nogal vaak het geval, maar deze keer kon ik er echt iets mee). Hoe gelukkig kan een mens worden van een kleine verandering. Nou….ik kan het weten 

Op dit moment hebben we er twee nieuwe collega’s bij die wij de nodige begeleiding bieden om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen werken binnen onze winkel/atelier. Het gaat super en ik vind het geweldig om te mogen doen. Door deze kleine verandering ben ik gaan nadenken wat we op dit moment allemaal binnen Simpel & Puur doen. Dit heeft ertoe geleid dat ik graag een aantal dingen anders wil gaan aanpakken.  

Simpel & Puur

Toen ik Simpel & Puur begon was het idee om veelal creatieve workshops te bedenken en deze te geven in onze schuur aan huis. Omdat dat dit niet met mijn huidige baan te combineren was, besloot ik geheel met Simpel & Puur te beginnen. Workshops worden veelal in de avond of in het weekend gegeven. Wat moest ik dan overdag gaan doen? Toen kwam het idee naar boven om een webshop te beginnen in eigen gemaakte producten voor in huis, een webshop waar DIY en kant en klare producten bij elkaar komen. Zo gezegd, zo gedaan Simpel & Puur was ontstaan en werd goed ontvangen. Zo leuk, dat ik het produceren van eigen artikelen niet meer op kon brengen en artikelen ben gaan inkopen. Dit is achteraf gezien geen juiste beslissing geweest. Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik geen 100% ondernemer ben. Het inkopen en doorverkopen van artikelen blijkt niet mijn ding te zijn. Ik mis het onwijs om zelf producten te bedenken en te maken en mijn eigen creativiteit erin te stoppen. Nu de samenwerking met SDW op mijn pad is gekomen, is dit het moment om nog een aantal andere veranderingen binnen Simpel & Puur aan te brengen. 

Wat zullen jullie gaan merken?

Hopelijk alleen maar positieve veranderingen. We willen graag gaan uitbreiden met SDW, maar alles heeft z’n tijd nodig. Eerst zien hoe het de komende periode met deze twee toppers gaat verlopen en welke ideeën we kunnen gaan uitwerken samen.  Omdat we merken in onze winkel dat de cadeau artikelen en kleine woonaccessoires het beste lopen willen we ons hier meer op gaan focussen. Dit heeft ons doen besluiten om te gaan stoppen met het verkopen van kleding in onze winkel. Kleding is een vak apart en iets wat helemaal niet bij mij past. Het kan nog zo leuk verkopen, maar ik wil doen wat ik leuk vind om te doen en daar past kleding niet bij. Wel is de twijfel er nog om een doorstart te maken met tweedehands kleding, want dat lijkt mij echt ontzettend leuk! Benieuwd naar jullie reacties hierop! Zo zonde om weg te gooien waar je anderen erg blij mee kunt maken. Ook een stukje Simpel & Puur natuurlijk (hahah) De kleding van Zusss en Circle of Trust gaan wij in de uitverkoop gooien en in tussentijd kunnen wij bedenken wat we met dit hoekje in onze winkel willen gaan doen. Zeker is wel dat een deel hiervan gevuld gaat worden met nog meer cadeau artikelen en woonaccessoires. De combinatie inkopen en zelf artikelen produceren gaan wij uitbreiden. De overige merken als : 100% leuk, Zoedt, Winkeltje van Anne, Feestbeest Kids, Papierpleziertjes, Flessenwerk, Kletspot & de woonaccessoires van Zusss zullen wij blijven verkopen.

Op dit moment hebben wij al een aantal artikelen die wij zelf maken en in de winkel leggen. Hier wordt zo leuk op gereageerd, dat we hier graag verder in willen gaan. SDW heeft een eigen houtbewerking en een eigen drukkerij. De combinatie is top en zo kunnen we onze ideeën samen uitwerken. Pas maar op! Er komt heel veel leuks aan. 

Naast mezelf, Daphne en Jorien, zullen jullie dus nog meer leuke toppers in onze winkel gaan ontmoeten. Wij hopen dat onze nieuwe ideeën jullie aanspreken. We weten dat we ook een aantal klanten zeker teleur gaan stellen, omdat we stoppen met de verkoop van kleding in onze winkel. Hopelijk blijven jullie langskomen, ook al is dit voor een gezellig praatje. Dat vinden wij super! 

Creatieve workshops

Aan onze creatieve workshops zullen jullie weinig merken. Hier blijven we lekker mee doorgaan zoals we dit op dit moment doen. Er zullen zeker na de zomervakantie leuke workshop bij komen, zoals jullie van ons gewend zijn. Lekker Simpel & Puur!